StoryEditor
turski predsjednik

Erdogan: Turska neće dopustiti Izraelu da ‘zapali regiju‘

Piše fena  /  14.08.2024., 21:12h

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je u srijedu da će njegova zemlja nastojati pozvati Izrael na odgovornost za zločine koje je počinio u Pojasu Gaze i da mu neće dopustiti da "zapali regiju".

- Suprotstavit ćemo se pokušajima Izraela da zapali regiju. Izrael, koji provodi genocid (u Gazi), bit će odgovoran - izjavio je Erdogan na ceremoniji obilježavanja utemeljenja iz 2001. godine vladajuće Stranke pravde i razvoja kojoj je na čelu.

Erdogan je također kazao da će se palestinski predsjednik Mahmoud Abbas obratiti turskom parlamentu u četvrtak. Taj će se dan hitno sastati republički parlament u znak podrške Palestini.

- Abbas će danas biti naš gost, a sutra će se obratiti parlamentu. On će cijelom svijetu najaviti borbu Palestine za slobodu. Pokazat ćemo cijelom svijetu da Abbas ima isto pravo govoriti u našem parlamentu kao [izraelski premijer Benjamin] Netanyahu u Sjedinjenim Državama - izjavio je turski predsjednik.

Turske vlasti osudile su Netanyahuov govor u američkom Kongresu 24. srpnja i pozvale su Abbasa da se obrati državnom parlamentu 15. kolovoza.

Abbas u srijedu navečer stiže u dvodnevnu posjetu Turskoj i istog dana će se sastati s Erdoganom, prenosi TASS.

Dnevnik.ba

13. rujan 2024 06:13