StoryEditor
bliski istok

Hamas pohvalio Hezbolahov napad na Izrael: "Snažan udarac cionističkim fašistima"

Piše desk  /  25.08.2024., 16:34h

Hamas je, nakon jemenskih Huta, također pohvalio libanonski napad na Izrael.

"Pohvaljujemo i čestitamo... na kvalitetnom i značajnom odgovoru koji su jutros izveli borci Hezbolaha protiv nekoliko vitalnih i strateških ciljeva duboko unutar cionističkog entiteta, kao odgovor na zločin ubojstva velikog džihadističkog vođe Sayyeda Fuada Shukra, te na njegove zločine i stalnu agresiju u Pojasu Gaze i Libanonu", stoji u njihovom priopćenju, prenosi Index.hr.

"Naglašavamo da je ovaj snažan i fokusiran odgovor udarac u lice fašističkoj okupacijskoj vladi, i poruka da njezin terorizam i zločini protiv palestinskog i libanonskog naroda neće proći bez odgovora i neće ostvariti svoje ciljeve i agresivne planove", dodaje se.

"U isto vrijeme, mi u Hamasu najoštrije osuđujemo eskalaciju brutalne agresije cionističke okupacije protiv bratske Libanonske Republike, i nastavak njezina brutalnog i zločinačkog bombardiranja zemljišta i civila u Libanonu", piše u Hamasovom priopćenju.

"To smatramo flagrantnim kršenjem svih međunarodnih konvencija i normi, i cionističkom ustrajnošću koja još jednom otkriva da je riječ o zločinačkom entitetu koji predstavlja stvarnu opasnost za regiju, i prijeti međunarodnoj sigurnosti i stabilnosti, čime se u potpunosti drži odgovornom američka administracija za sve posljedice, budući da podržava i surađuje s ovim cionističkim entitetom u njegovoj stalnoj agresiji i kriminalu u Palestini, Libanonu, Siriji, Jemenu i Iraku."

Dnevnik.ba

16. rujan 2024 21:24