StoryEditor
umirovljena devetka

Srpski tabloid: "Odrekao se srpskog imena i postao legenda Vatrenih. Evo kako danas izgleda čuveni nogometaš Hrvatske"

Piše desk  /  02.02.2022., 09:58h
U Francuskoj je živio nesportskim životom, igrao amaterski nogomet, a za život je zarađivao kao automehaničar. U jednom pripremnom susretu njegovog kluba protiv Monaca, skauti Monaca su ostali oduševljeni te ga iz niželigaša pozvali u Kneževinu...

Priča o porijeklu Dade Prše stara je koliko i njegova karijera. Nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca još jednom su se sjetiti istočni susjedi koje i dalje boli njegov odabir države koju je predstavljao.

Srpski Blic navodi kako se Pršo odrekao svoje prave domovine te “orlove” zamijenio “vatrenima”. Ističu da je rođen 5.11.1974. u Obrovcu kraj Zadra, kao Miladin Pršo, gdje je živio s ocem Radetom i majkom Nadom.

Spominju kako je Pršo za vrijeme rata živio s obitelji u Bačkoj Topoli, a njegov bratić, Milan Pršo, bio je kapetan mlađih uzrasta Crvene Zvezde i U19 kapetan Srbije, ali nikad nije napravio veliku karijeru.

S druge strane, Dado je s 19 godina odbijen od strane Hajduka te unatoč šumu na srcu napravio je iznimnu karijeru.

“Ja sam Hrvat, presretan sam što sam dobio majicu s hrvatskim grbom i što sam mogao Hrvatskoj nešto malo pridonijeti. Ja sam Hrvat, sve ostalo su gluposti.”

Pršina karijera započela je nakon što ga kupuje Monaco. Pršo je u Francuskoj živio nesportskim životom, igrao amaterski nogomet, a za život je zarađivao kao automehaničar. U jednom pripremnom susretu njegovog kluba protiv Monaca, skauti Monaca su ostali oduševljeni te ga iz niželigaša pozvali u Kneževinu.

Za Monaco je igrao osam godina te osvojio prvenstvo i Liga kup, a najveći uspjeh je finale LP 2004. u kojem je Monaco poražen od Mourinhovog Porta. Iz Monaca odlazi u Rangerse gdje igrao samo tri godine, ali bilo je dovoljno da postane ikona kluba. Dobio je nagradu John Greig koja se dodjeljuje igračima zbog posebnog doprinosa škotskom velikanu.

Pršo se povukao iz javnog života, a nedavno se saznalo da je kupio senegalskog drugoligaša Dembe Diop te ima 80% vlasništvo nad klubom. Pršo se od nogometa oprostio 2007., a veliki oproštaj priredili su mu Rangersi na kultnom Ibroxu. Pršo je na teren izašao na štakama te uz taktove “Heroes” Davida Bowieja pred 50 tisuća ljudi okončao je zanimljivu i veliku karijeru.

image

Tekst srbijanskog Blica

SCREENSHOT -

Dnevnik.ba

19. rujan 2024 18:36