StoryEditor
legendarni hrvatski napadač

Dado Pršo je dobio prvi trenerski posao

Piše desk  /  03.09.2024., 09:39h

Dado Pršo prvi je put u trenerskoj karijeri dio stručnog stožera nekoga kluba. Bivši hrvatski 49-godišnji reprezentativac postao je član stručnog stožera Brune Irlesa, novog trenera posrnulog velikana Bordeauxa. Slavni francuski klub ljetos je bankrotirao, izgubio je profesionalni status te je izbačen u četvrti razred francuskog nogometa.

Pršo, inače rođeni Zadranin, veliki dio igračke karijere, ali i života proveo je u Francuskoj. Nogomet je počeo igrati u Pazinki, odakle je otišao u Rouen i Stade Raphaelois, a odakle je 1996. prešao u Monaco. Za klub iz kneževine je upisao 146 nastupa i 45 golova uz dvije asistencije, a najviše se pamte četiri gola Deportivu u pobjedi 8:3 u skupini Lige prvaka 2003. godine, prenosi Index.

S Monacom je te sezone igrao i finale Lige prvaka, koji je njegova momčad izgubila od Porta, a nakon toga je otišao u Rangerse. Za škotski klub je odigrao 119 utakmica i zabio 36 golova uz 16 asistencija.

Pršu je u hrvatsku reprezentaciju 2003. godine, kao 29-godišnjaka, prvi put pozvao tadašnji izbornik Otto Barić. Sjajni Pršo ubrzo je postao miljenik navijača reprezentacije. U doigravanju za plasman na Europsko prvenstvo je s dva gola protiv Slovenije (1:1, 1:0) odveo Hrvatsku na Euro u Portugal. Bila su to dva od ukupno njegovih devet golova u 32 nastupa za Hrvatsku.

Dnevnik.ba

13. rujan 2024 17:06