StoryEditor
oi u parizu

Donna Vekić osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama

Piše desk  /  03.08.2024., 19:16h

Srebrna medalja Vekić četvrto je odličje za Hrvatsku na ovim Igrama.

Donna Vekić osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama nakon što je u finalu izgubila od Kineskinje Qinwen Zheng 6:2, 6:3. Vekić uopće nije igrala loše, već je Zheng bila manje-više savršena. Srebrna medalja Vekić četvrto je odličje za Hrvatsku na ovim Igrama, prenosi Index.hr.

Sve je krenulo loše za Vekić već na samom otvaranju meča. Zheng je sjajno krenula i napravila break već za 2:0 i onda spasila dvije break-lopte u sljedećem gemu. Sljedeću priliku Vekić je imala kod rezultata 4:2, kad je imala 0:30 i break-loptu, ali je Kineskinja spasila break-loptu i onda s dva asa završila gem.

Zheng je igrala fenomenalno s osnovne linije i konstantno pritiskala Vekić te ju tjerala na pogreške. Tako je bilo u zadnjem gemu prvog seta, u kojem je Kineskinja napravila još jedan break i osvojila set.

 

Savršeni tenis Kineskinje

Baš kao i u prvom setu, Zheng je napravila break za 2:0, ali je Vekić odmah u sljedećem gemu oduzela servis Kineskinji i vratila se na 2:1. Bili su to rijetki trenuci krize u igri Kineskinje, no Donna ih nije uspjela bolje iskoristiti.

Do kraja meča uspjela je tek jednom doći do izjednačenja na servis Zheng, koja je opet podigla nivo svoje igre i servirala je fenomenalno. Kod vodstva 4:3 je napravila ključni break, koji je rutinski obranila u zadnjem gemu meča i proslavila osvajanje zlatne medalje.

Dnevnik.ba

23. listopad 2024 01:26