StoryEditor
infekcija

Olimpijac nakon plivanja u Seni umjesto na ceremoniji zatvaranja završio u bolnici

Piše fena  /  12.08.2024., 17:30h

Irski olimpijac Daniel Wiffen, koji je osvojio dvije medalje na Igrama u Parizu, rekao je danas da je morao hitno prebačen u parišku bolnicu dva dana nakon dugoprugaške plivačke utrke u rijeci Seini zbog "želučane bolesti".

Pobjednik na 800 metara slobodno i brončani na 1500 metara trebao je nositi irsku zastavu na zatvaranju, ali nije.

- Hvala svima koji su dali podršku. Nevjerojatno sam razočaran što sam sinoć propustio priliku da budem nositelj zastave - napisao je Wiffen danas na mreži X.

- Jučer sam odjurio u bolnicu jer sam bio jako bolestan od neke infekcije od koje se liječim i sada se osjećam bolje - dodao je.

Wiffen se u petak također takmičio na 10 kilometara dugom muškom plivanju u rijeci Seine, završivši 18. s vremenom od jedan sat i 58 minuta.

On sam svoju bolest nije povezivao s vodom, a organizatori ističu da se zdravstveni problemi ne mogu automatski pripisivati ​​rijeci.

Najmanje troje sportaša od više od 100 koji su sudjelovali u muškom i ženskom triatlonu 31. srpnja prijavilo je bolest nakon što su ušli u Seinu tijekom plivačkog dijela natjecanja.

Među njima je bila i belgijska triatlonka Claire Michel, kojoj je također bila potrebna liječnička pomoć nakon što je tri dana povraćala i imala proljev od virusa.

Rijeka Sena bila je pogođena problemima onečišćenja tijekom Olimpijskih igara usprkos modernizaciji od 1,4 milijarde eura za poboljšanje pariškog sistema kanalizacije i pročišćavanja, izvještava francuska novinska agencija AFP.

Od 11 dana događanja i treninga koliko su organizatori planirali u Seni, samo njih pet je dobilo zeleno svjetlo.

Dnevnik.ba

14. rujan 2024 17:41