StoryEditor
posavina

Predsjednica FBiH posjetila župu sv. Marije Anđeoske u Gornjoj Tramošnici

Piše fena  /  04.06.2024., 22:29h

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara posjetila je danas župu sv. Marije Anđeoske u Gornjoj Tramošnici, gdje je imala priliku susresti se s fra Markom Lovrićem, župnikom ove župe.

Župa, osnovana daleke 1802. godine, doživjela je znatan pad broja vjernika s preko 1.800 prije Domovinskog rata na današnjih 140.

Unatoč demografskim promjenama, fra Lovrić predano radi na očuvanju crkve, župnog ureda i imanja uz pomoć školskih sestara franjevki iz samostana Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije, priopćeno je iz Ureda predsjednice FBiH.

Posjeta predsjednice Bradara bila je i prilika za susret s njih 17, većinom starije životne dobi, koje djeluju i žive u samostanu.

Fra Lovrić je izrazio zahvalnost za podršku sa razine Federacije BiH, naglašavajući važnost dolaska predsjednice kao znak ohrabrenja i potpore.

Razgovorom o planovima za buduće projekte koji bi trebali pomoći u daljnjem razvoju i poboljšanju uvjeta života u župi i široj zajednici završena je današnja posjeta koja simbolizira kontinuiranu podršku i solidarnost s viših razina vlasti prema malim zajednicama koje se bore očuvati svoj identitet i nasljeđe u suvremenim izazovima, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

03. rujan 2024 21:54