StoryEditor
trener sarajeva

Zekić nakon prolaska Sarajeva na penale: "Utakmica je bila napeta i mislim da je bolja ekipa prošla"

Piše desk  /  19.07.2024., 10:21h

Na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu, sinoć je odigran uzvratni susret prvog pretkola Konferencijske lige između bh. predstavnika ekipe Sarajeva i kazahstanskog Aktobea.

Konačan rezultat utakmice glasio je 1:2 za Aktobe, nakon produžetaka 2:3, a na kraju je plasman u drugo pretkolo osigurala ekipa Sarajeva nakon boljeg izvođenja penala. U drugom pretkolu ih očekuje dvomeč protiv Spartaka iz Trnave.

Nakon utakmice održana je službena press konferencija, a prvi se obratio gostujući trener Aktobea.

"Mogu samo komentrarisati samo rezultat. Dali smo tri gola, to je dobar rezultat, penali su lutrija, sreća je bila na strani Sarajeva. Pokazali smo zajednički duh i veoma smo ponosni", rekao je trener Aktobea ukratko nakon utakmice.

Nakon toga medijima se obratio trener Sarajeva, Zoran Zekić.

"Čestitam igračima na igri. Mislim da smo prvo poluvrijeme trebali voditi, a onda smo primili gol u nezgodan trenutak. Utakmica je bila napeta i mislim da je bolja ekipa prošla", rekao je Zekić i dodao:

"Momci su danas izgurali. Ima još posla, idemo osvježiti ekipu."

"Karakter nije bio upitan, to mora biti bez ikakvog razmišljanja na svakoj utakmici. Odigrali smo dobru utakmicu, ali nisam sretan kad primiš tri gola, ali sretan sam jer smo stvarali šanse."

O penal seriji?

"Penale nisnmo vježbali, zato jesmo prekide, pa primimo dva gola. Nema tu puno pravila."

O pojačanjima?

"Bit će dolazaka i odlazaka, to je sastavni dio ovog procesa. Kada promašite šansi dosta uvuče se strah. Sve u svemu ima detalja da se radi."

Spartak?

"Znam da su mlada ekipa, očekujem težu utakmicu, tehnički su jači od Aktobea."

Dnevnik.ba

05. rujan 2024 18:09