StoryEditor
trostruko ubojstvo

Građani ispred škole ostavljaju cvijeće za ubijene, u Sanskom Mostu proglašena trodnevna žalost

Piše desk  /  22.08.2024., 14:56h

Na sjednici kolegija Općinskog vijeća Sanski Most danas je donesena odluka da se proglasi trodnevna žalost zbog tragičnog događaja koji se jučer desio u sanskoj gimnaziji. Ispred škole danas pristižu građani koji ostavljaju cvijeće na mjesto zločina.

Sanski Most je jučer zanijemio nakon što je počinjeno trostruko ubojstvo u školi, u kojem su ubijeni direktor sanske gimnazije Nijaz Halilović, profesorica engleskog jezika Gordana Midžan i tajnica Nisveta Kljunić, prenosi Klix.

U tišini i šoku su građani tokom današnjeg dana dolazili na mjesto zločina kako bi ostavili cvijeće žrtvama, a od njih se poznanici i prijatelji opraštaju i na društvenim mrežama.

Posebno su emotivne oproštajne poruke bivših učenika profesorice Midžan, a sugrađani od jučer iskazuju žaljenje zbog trostrukog gubitka, kako kažu, divnih ljudi.

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Unsko-sanske županije Denis Osmankić nakon jučerašnjeg tragičnog događaja u srednjoj gimnaziji u Sanskom Mostu je kazao da više ntiko nije isti od jučerašnjeg dana.

Općinsko vijeće Sanski Most također je odlučio proglasiti trodnevnu žalost, a priopćili su i da će komemorativna sjednica u znak sjećanja na Nijaza Halilovića, Nisvetu Kljunić i Gordanu Midžan biti održana u 11 sati sutra, u prostoru kino sale.

Ministarstvo obrazovanja USŽ bi također uskoro trebalo donijeti odluku o potencijalnom prolongiranju početka školske godine.

Dnevnik.ba

13. rujan 2024 12:53