StoryEditor

Detalji pokolja u Daruvaru: Muškarac ubio pet osoba u Domu za starije, među kojima i majku

Piše fena  /  22.07.2024., 13:08h

U Domu za starije osobe u Daruvaru u ponedjeljak je došlo do nezapamćene tragedije u kojoj je muškarac usmrtio petero ljudi i ranio još pet.

Prema izvješćima hrvatskih medija, među žrtvama su njegova majka, štićenici doma, te zaposlenici. Jedna od ranjenih osoba je u kritičnom stanju, dok su ostali izvan životne opasnosti.

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska priopćila je da je dojavu o incidentu primila u 10,10 sati. Osoba koja se dovodi u vezu s počinjenjem, kako navode u priopćenju, uhićena je i pod nadzorom policije.

Na mjestu događaja slijedi očevid kojim rukovodi zamjenica županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru.

Tim Hitne prvi je došao na mjesto događaja. Tim povodom oglasili su se s Facebook stranice Hitna 194.

"MASAKR U DARUVARU!!

Dojava: Tučnjava u udomiteljstvu

Prvi na mjesto "tučnjave" dolazi tim HMS Daruvar i zatiče strašan prizor beživotnih tijela i ranjenih korisnika. Bravo za naše ljude iz Daruvara, Garešnice i Grubišnog Polja koji su brzo reagirali i zbrinuli sve ranjene korisnike te ih transportirali na OHBP pakračke i virovitičke bolnice.

Vili Beroš, ministre, evo malo materijala za elaborat. Treba li djelatnicima hitne BENFICIRANI RADNI STAŽ?

Kolege hitnjaci iz BBŽ, ponosni na vas!

Obiteljima preminulih iskrena sućut", napisali su.

Hrvatski premijer Andrej Plenković izrazio je sućut obiteljima stradalih i pozvao nadležna tijela da istraže sve okolnosti ovog strašnog zločina.

- Zgroženi smo ubojstvom petero osoba u Domu za starije u Daruvaru. Izražavamo sućut obiteljima stradalih i nadamo se oporavku ranjenih. Očekujem da nadležna tijela utvrde sve okolnosti strašnog zločina – napisao je na platformi X.

Grad Daruvar također je osudio ovaj tragični događaj.

- Šokirani smo i u nevjerici u vezi ovog tragičnog događaja u staračkom domu u Daruvaru. Obiteljima poginulih izražavamo iskrenu sućut - objavljeno je na službenoj Facebook stranici Grada.

Dnevnik.ba

03. rujan 2024 14:35