StoryEditor

ŽRTVE POKOLJA U TEKSASU: Najmlađa je imala svega pet godina, ubijena i majka četvero djece

Piše D  /  06.11.2017., 04:11h

Maleni gradić u Teksasu, Sutherland Springs, zavijen je u crno nakon jučerašnjeg pokolja u lokalnoj crkvi u kojem je ubijeno 26 osoba.

Dan nakon pokolja mediji su objavili identitete nekih od žrtava. Među ubijenima ima i male djece. Napadač je identificiran kao 26-godišnji Devin Patrick Kelley, ali motiv napada zasad još uvijek nije poznat. Napadač je ubijen u razmjeni vatre s policijom, prenosi Index.hr.

Prva identificirana žrtva napada bila je maloljetna kći pastora Franka Pomeroyja. Annabelle je imala svega 14 godina.

U pucnjavi je ubijena i majka četvero djece Joann Ward. Njezine dvije kćeri u dobi od osam i šest godina također su ubijene. Njezin posinak u dobi od šest godina upucan je čak četiri puta. Jučer je operiran i liječnici se bore za njegov život.

Prema izjavama svjedoka, prva žrtva koju je napadač upucao bio je Bryan Holcombe.

Najmlađa žrtva imala je svega pet godina, a najstarija 72 godine.

Napadač nečasno otpušten iz vojske

Napadač je bivši vojnik, 26-godišnji Devin Patrick Kelley, koji je otpušten iz zračnih snaga nakon postupka na vojnom sudu 2014. Živio je u predgrađu San Antonija, velikog teksaškog grada udaljenog pedesetak kilometara.

Kelley je služio u zračnoj bazi Holloman u Novom Meksiku od 2010. godine. Glasnogovornica američkog ratnog zrakoplovstva Ann Stefanek za CNN je izjavila da je protiv njega pokrenut sudski postupak 2012. godine zbog napada na suprugu i njihovo dijete, a dvije godine kasnije postupak je završio i Kelley je nečasno otpušten iz zračnih snaga.

Kelley je u nedjelju upao u baptističku crkvu u Sutherland Springsu opremljen neprobojnim prslukom i puškom Ruger AR-556. Ubio je najmanje 27 ljudi, uključujući 14-godišnju pastorovu kćer. Muškarac koji stanuje blizu crkve uzeo je svoj pištolj i krenuo na Kelleyja nakon pucnjave, a on je bacio pušku i pobjegao automobilom. Pronađen je mrtav u automobilu oko 13 kilometara od crkve, a nije jasno je li ga ubio susjed ili je počinio samoubojstvo.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 12:17