StoryEditor

Zrinjski uvjerljivo slavio u ‘hercegovačkom derbiju‘

Piše Toni Raspudić  /  25.03.2018., 10:03h

A, do nje su došli domaćini pobijedivši u prepunoj dvorani na Bijelom Brijegu s 89:73.

Već na startu dalo se naslutiti kako Plemići neće dopustiti nikakvo iznenađenje na svom parketu. Iako su Mostarci konstantno bili u prednosti, gosti iz Širokog Brijega nisu dozvoljavali neku veću prednost.

No, ona je ipak došla u drugoj dionici. Šuterski dobro raspoloženi košarkaši Hrvoja Vlašića odlaze na dvoznamenkastu prednost, te drugu četvrtinu privode kraju s 13 poena razlike (45:32).

Nakon povratka iz svlačionica prednost Zrinjskog raste, a u jednom trenutku je iznosila i najvećih plus 17, a u posljednju četvrtinu se odlazi rezultatom 64:52.

Jednostavno rečeno, klupa Širokog je bila bolja od klupe domaćina, ali s prvom petorkom Mostaraca gosti se nisu mogli nositi.

Spustio je Široki u zadnjoj četvrtini prednost domaćina na 7 koševa razlike, ali brzo Plemići tricama vraćaju sigurnu prednost.

Na kraju je završilo bez  ikakve drame, sigurnih 89:63.

Najefikasniji kod pobjedničke momčadi bili su Miličević s 21 i Murry s 19 poena. Brummitt je ubacio 17, Ramljak 11, a Sokolović 10 koševa.

Kod Širokog su se istakli Cromer s 18, te Macon i Drežnjak s po 11 koševa.

Toure Ahmed Murry se pokazao pred domaćom publikom kako će biti dobro pojačanje za Zrinjski, no pitanje je hoće li momčad Hrvoja Vlašića izdržati nastavak prvenstva bez pomoći s klupe, pogotovo sada kada su kapetan Princ i Demić izgubljeni za ovu sezonu.

U sljedećem, trećem kolu (31. ožujka) hercegovački klubovi će igrati protiv sarajevskih, Zrinjski gostuje kod Sparsa, dok Široki na svom parketu dočekuje Bosnu.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 03:00