StoryEditor

Zabrinjavajuća objava američke ministrice: Teroristi planiraju novi 11. rujna

Piše D  /  19.10.2017., 09:10h

Elaine Duke, vršiteljica dužnosti ministrice u američkom Ministarstvu domovinske sigurnosti, kazala je u Londonu da obavještajni podaci pokazuju da teroristi planiraju veliki napad tipa onog koji se dogodio 11. rujna 2001. godine. 

- Terorističke organizacije, bila to Islamska država, Al-Qaida ili druge, žele velike eksplozije kao što je to bilo 9. rujna. Obavještajni podaci jasno kazuju da žele srušiti zrakoplov - kazala je Duke, piše Telegraph. 

Ozbiljna prijetnja

Smatra kako terorističke organizacije izvode manje napade kako bi "prikupili novac i držali svoje članove aktivnima". - Prijetnja je još uvijek ozbiljna - kazala je Duke nakon sastanka s britanskom ministricom unutarnjih poslova Amber Rudd. 

- Izazivanje terora njihov je cilj. Napadi oružjem izazivaju teror i unose nemir u svijetu, ali to ne znači da su odustali od velikih zrakoplovnih napada - kazala je Duke. U koordiniranim napadima otetim zrakoplovima islamističke terorističke organizacije Al-Qaida 11. rujna 2001. godine poginulo je oko 3 tisuća ljudi, a ozlijeđeno je još 6000.

Dva od četiri oteta zrakoplova zabila su se u tornjeve Svjetskog trgovinskog centra u New Yorku. 

Dnevnik.ba

 

26. travanj 2024 06:50