StoryEditor

Vijeće ministara danas o finalizaciji odgovora na Upitnik EU

Piše D  /  08.02.2018., 09:02h

Na sjednici tog vijeća trebala bi biti razmatrana i Informacija o tehničkoj finalizaciji odgovora Bosne i Hercegovine na Upitnik Europske komisije za pripremu mišljenja o zahtjevu BiH za članstvo u Europskoj uniji - (kandidatski status), čiji je predlagač Direkcija za europske integracije. 

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe Informacija o ukupnim aktivnostima Direkcije za europske integracije u vezi s upravljanjem procesom europskih integracija. 

Predviđeno je i razmatranje Informacije o provedbi Plana hitnih mjera i realizaciji aktivnosti navedenih u Informaciji o procjenama i mogućnostima Bosne i Hercegovine po pitanju izbjegličke krize u regiji i Europskoj uniji i pregledu situacije u vezi s migracijskom krizom na zapadnobalkanskoj ruti. 

Pred ministrima bi se trebao naći i Prijedlog akcijskog plana za izvršenje presuda Europskog suda za ljudska prava u predmetu "Zornić protiv Bosne i Hercegovine“, "Sejdić i Finci protiv Bosne i Hercegovine“ i "Pilav protiv Bosne i Hercegovine“ kao i Izvještaj o provedbi Politike o saradnji sa iseljeništvom za 2017. godinu, navodi Anadolija.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 10:54