StoryEditor

U opakoj tučnjavi zbog transparenata u Rusiji ubijen navijač

Piše D  /  25.11.2017., 10:11h

Eduard Samiškin (30), navijač Jeniseja iz Krasnojarska, ubijen je u Novosibirsku gdje je došao na utakmicu protiv lokalnog Sibira. Gosti su izazvali domaćine na tučnjavu zbog transparenata koje su im navijači Sibira oduzeli u rujnu.

Nakon što je tučnajva završila, prema izjavama očevidaca, samo je jedna osoba stajala na nogama, a Samiškinu nije bilo spasa. U brutalnom obračunu slomljena mu je lubanja i vratna kralježnica i, iako je odmah prevezen u bolnicu, liječnici nisu mogli ništa učiniti.

Organizirane tučnjave manjih skupina navijača u Rusiji su "normalna" stvar, no u toj bolesnoj zabavi navodno je najčešće pravilo da se ne tuče onoga tko leži na tlu što ovaj put nije bio slučaj.

"Nakon što je utakmica završila smo se rukovali s njima i čestitali su nam što smo putovali 800 kilometara i došli u Novosibirsk. Rekli su nam da nas očekuju duže vrijeme, ali tučnjava nije bila poštena. Napali su nas s leđa", rekao je jedan navijač Jeniseja.

Ubijeni Samiškin iza sebe je ostavio suprugu i sinčića.

"Bio je vesela i pozitivna osoba, voljeni otac i najbolji muž", napisala je njegova supruga na društvenim mrežama.

Huliganizam je jedan od glavnih problema predstojećeg SP-a. Rusi su bili jedna od glavnih priča prošlogodišnjeg Eura nakon što ih je nekoliko stotina demoliralo Marseille i premlatilo višestruko brojnije Engleze. Iako se cijeli svijet boji ruskih huligana, Putinove službe već ih mjesecima privode na obavijesne razgovore, mlate i zatvaraju kako bi SP bio što sigurniji za normalne navijače, donosi Index.

Dnevnik.ba

 

26. travanj 2024 22:58