StoryEditor

Tragedija kod Novog Marofa - vlak usmrtio dječaka

Piše D  /  05.02.2018., 06:02h

Velika tragedija jutros je pogodila Mađarevo pokraj Novog Marofa. Vlak koji prometuje na relaciji Zagreb - Varaždin pregazio je osmogodišnjeg dječaka.  Željeznički je promet bio obustavljen više od tri sata dok je policija obavila očevid.

Osmogodišnji dječak, na kojega je jutros kod Novog Marofa naletio putnički vlak, poginuo je dok se kretao puteljkom uz prugu, neposredno kod mjesta koje mještani koriste za prijelaz preko željezničke pruge. Zbog zadobivenih ozljeda dječak je umro na mjestu nesreće, a smrt je konstatirala liječnica ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Po nalogu državne odvjetnice obavit će se obdukcija na odjelu Patologije varaždinske Opće bolnice, kažu u policiji, prenosi HRT.

Kako neslužbeno doznajemo, strojovođa nije bio pod utjecajem alkohola, a vidljivost je bila loša zbog magle. Svjedoci tvrde - dijete, inače učenik prvog razreda, s prijateljima je hodao po pruzi. Iako je vlak davao zvučne signale i na ovoj dionici nema veliku brzinu, zlo se dogodilo. Iz grada Novog Marofa tvrde da postoji sva infrastruktura do škole, no očito su djeca iskoristila prugu kao prečac. U Osnovnu školu Mađarevo bit će upućen psiholog koji će pomoći djeci koja su zbog tragedije - u šoku.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 20:33