StoryEditor

Špirić: Dodik će svojim autoritetom smanjiti utjecaj Bošnjaka u Predsjedništvu

Piše D  /  16.02.2018., 10:02h

- Snaga njegove riječi i djela svrstavaju ga u red najozbiljnijih političara, ne samo u Srpskoj i BiH, nego i regionalno. Sa Dodikom se ne mogu igrati, sa njim se mora razgovarati i pregovarati, a tri godine je trajala igra sa Srbima u Sarajevu - izjavio je Špirić večeras za Radio-televiziju Republike Srpske.

Špirić je rekao da je Dodikova najava kandidature za ovu poziciju izazvala paniku u protivničkim redovima, ali da to ne čudi budući da je rijeeč o političaru koji ima jasan stav i snažnu reč.

On kaže da će spinovanje opozicije, koje je već počelo, samo doprinijeti Dodikovoj ubjedljivoj pobjedi.

Špirić je istakao da podrivanje Republike Srpske nikome ne može biti cijena za ulazak u borbu za vlast, te očekuje da predizborna kampanja bude mirnijeg toka kada je riječ o izjavama opozicionih predstavnika.

On smatra da je to važno da bi se sačuvala Republika Srpska, te da će građani na izborima odlučiti tko će pobijediti.

- Od njegovog dolaska za ministra sigurnosti BiH, takve izjave gotovo da nismo čuli ni od Bošnjaka, a posebno od Hrvata, jer je on postao političar iz Republike Srpske koji uveseljava Sarajevo - rekao je Špirić, koji je i zastupnik SNSD u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

On smatra da takve izjave postaju opasne, posebno kada ih izgovara ministar, dodajući da od dobrih ljudi iz SDS očekuje da zaustave toliku mržnju prema Srpskoj.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 11:58