StoryEditor

Specijalci deblokirali M-17 u Zenici i Vogošćansku petlju

Piše D  /  01.03.2018., 08:03h

Kako je izjavio za Avaz.ba Senad Delić, potpredsjednik Udruženja zaboravljenih boraca, na deblokadu puta odlučili su se nakon razgovora s jednim od komandira. 

- Prišao nam je komandir i rekao da su svi drugi putni pravci odblokirani i da je preostao još samo ovaj. Zamolio nas je da i mi to učinimo te da će, kako je rečeno na sinoćnoj konferenciji za medije u "Energoinvestu", naši predstavnici razgovarati sa nadležnima o ispunjenju naših zahtjeva. Ukoliko to ne pristanemo, da mirnim putem napustimo M-17, nažalost, morat će upotrijebiti zakonom dozvoljena sredstva za deblokiranje puta - kazao je Delić za Avaz, nakon čega su se borci, njih oko 150, uputili kućama. 

Još je istaknuo da će provjeriti točnost ovih navoda, a ukoliko oni ne budu istiniti, vratit će se na put M-17 ili će otići u Sarajevo, o čemu će se naknadno međusobno dogovoriti.  

Ovu informaciju, novinaru "Avaza" koji je cijelu noć proveo s borcima, potvrdili su i u Operativnom centru MUP-a ZDK, kazavši da je izvršena deblokada Vogošćanske petlje i petlje u Blatuši. 

- Policija je bez upotrebe sile u razgovoru sa demobiliranim borcima dogovorila deblokadu puta, a sve s ciljem zaštite zdravlja brojnih bh. građana u kolonama, ali i samih boraca. Ovim putem ističemo važnost saradnje boraca s policijom i sugeriramo im da pristupe pregovorima u Sarajevu, a blokada puta samo šteti članovima našeg društva - kažu iz Operativnog centra MUP-a ZDK. 

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 03:55