StoryEditor

Ramljak opozvan, Peruško novi izvanredni povjerenik za Agrokor

Piše D  /  27.02.2018., 03:02h

Prethodno je usvojen prijedlog o opozivu s dužnosti dosadašnjeg izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka.

Očekujem da ove naše prijedloge, imenovanje i povjerenika i njegove zamjenice, Trgovački sud prihvati, donese odgovarajuće rješenje i da oni preuzmu svoju dužnost u najskorijem roku. Cilj Vlade Republike Hrvatske ostaje dobrobit našeg gospodarstva, našeg financijskog sustava, isto tako kvalitetno funkcioniranje Agrokora, zadržavanje radnih mjesta, postizanje nagodbe u zakonskom roku i dugoročnu održivost njegova poslovanja, rekao je premijer Andrej Plenković, dodavši da je na tom tragu i počeo Vladin angažman i s tim ciljem će se on i nastaviti.

Premijer je također kazao kako su o angažmanu Fabrisa Peruška i Irene Weber obavljene i komunikacije s članovima Privremenog vjerovničkog vijeća, koji su, kako je rekao, njihovu kandidaturu vrlo pozitivno primili. Ocijenio je to vrlo dobrim s obzirom da oni na taj način dobivaju i podršku dionika s kojima će nastaviti surađivati u procesu izvanredne uprave.

Peruško je završio Fakultet za elektrotehniku Sveučilišta u Ljubljani, magistrirao na ljubljanskom Ekonomskom fakultetu, a u nastavku svog školovanja 2007. godine stekao je naziv MBA na Babson College u Bostonu.

Proveo je pet godina kao konzultant u konzultantskoj tvrtki McKinsey & Co., gdje je fokus njegovog rada bio na projektima restrukturiranja u različitim industrijama, od bankarstva do FMCG i tehnologije, na području Europe i Rusije.

Od 2016. godine do dolaska u Tisak radio je kao samostalni savjetnik uprava nekoliko regionalnih tvrtki.

Weber je od lipnja prošle godine bila je savjetnica izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka, zadužena za imovinski portfelj i non-core poslovanje u Agrokoru. Karijeru je započela u CAIB-u, iz kojeg je otišla nedugo nakon Ante Ramljaka, prvo u brokersku kuću To One, a potom prelazi u Hypo Alpe Adria ulaganje za članicu uprave. Od rujna 2016. do ožujka 2017. bila je članica uprave Kentbanke, a potom je prešla u Agrokor, javlja HRT.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 21:14