StoryEditor

Radončić: Kada bi se ja svetio - pola Bosne bi gorjelo

Piše D  /  15.02.2018., 05:02h

- Ako mogu da se referiram kao bivši novinar, na ovo danas što se pojavilo, da je gospodin Cibra rekao da sam ja navodno organizator paljenja njegova četiri automobila. Radi se o čovjeku koji je bio pripadnik Federalne obavještajne službe. Dobio je otkaz zato što je svog tadašnjeg direktora, gospodina Bešića, fizički napadao i prijetio da će mu kćerku nabiti na kolac. Osuđen je na godinu i pol dana, napravio je neki sporazum s Tužiteljstvom. Nakon toga je počeo raditi u "Avazu", mi nismo znali njegovu biografiju. Dobio je otkaz zbog nekih sitnih krađa i svađa s kolegama - kazao je Radončić, prenosi Dnevni avaz.

- Priča da je on svjedok na Kosovu je deplasirana, jer sve što je rekao na Kosovu, završilo je oslobađajućom presudom, što znači da on nije bio relevantan svjedok. Tobože, da je on pisao neku knjigu o meni, jasno vam je da vozač ne može ispuniti putni nalog, a ne napisati knjigu o Radončiću. To su uradile tajne službe, neko mu je dao stotinjak ili 200.000 KM da tiska knjigu u 20-30 tisuća primjeraka. To je manja financijska šteta nego što mu je dano još toliko da knjigu može distribuirati i dijeliti besplatno. Kao legalista, mi smo ga tužili. Kad bih se ja nekome svetio što piše negativne tekstove protiv mene - cijela Bosna bi gorjela - rekao je šaljivo Radončić i nastavio:

-Vi znate koliko je automobila zapaljeno, koliko tekstova je objavljeno protiv mene. Sve je to jedna potpuno neracionalna priča i mi je s gnušanjem odbacujemo. Najteže tekstove pisali su, bit ću ovako vrlo direktan, ljudi koji su vrlo ugledni novinari i zovu se Bakir Hadžiomerović, Senka Kurt, Vlastimir Mijović, profesionalci, koji danas rade u "Avazu". Znači, s moje strane ne postoji osjetljivost da li me neko kritizira ili ne, a pogotovo da li neko objavljuje neke gluposti protiv mene ili ne – rekao je lider SBB-a.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 02:14