StoryEditor
Nikolaj Patrušev

Putinov suradnik: "Ukrajina stoji iza terorističkog napada"

Piše desk  /  26.03.2024., 12:17h

Tajnik ruskog Vijeća sigurnosti Nikolaj Patrušev poručio je da Ukrajina stoji iza terorističkog napada na koncertnu dvoranu Crocus City Hall u predgrađu Moskve, prenosi ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

Novinari su upitali Patruševa stoji li iza terorističkog napada Ukrajina ili teroristička organizacija ISIL, koja je zabranjena u Ruskoj Federaciji. "Naravno, Ukrajina", odgovorio je Patrušev. 

Patrušev, koji je s Putinom radio u KGB-u u Sankt-Peterburgu, poznat je po zagovaranju tvrdokorne politike Kremlja. Dao je nekoliko intervjua ruskim novinama opravdavajući Putinovu odluku da pokrene invaziju na Ukrajinu punog opsega.

Jevgenij Anošin, glasnogovornik Vijeća sigurnosti, opisao je Patruševa kao "domoljuba" i "državnog aktera koji je dugi niz godina bio odan Ruskoj Federaciji i Putinu". Inače, kada se razgovara o potencijalnim Putinovim nasljednicima, Patruševljevo ime uvijek jako visoko kotira.

Putin: Tko ih je čekao u Ukrajini?

Ruski predsjednik Vladimir Putin jučer je izjavio da su napad izveli radikalni islamisti. "Znamo da su zločin počinili radikalni islamisti koji imaju ideologiju protiv koje se sam islamski svijet bori stoljećima", rekao je Putin na sjednici vlade spomenuvši takvu poveznicu prvi put tri dana nakon što je Islamska država preuzela odgovornost za napad.

"Znamo tko je počinio ovaj zločin protiv Rusije i njezinog naroda. Ono što nas zanima je tko je to naredio. Važno je odgovoriti na pitanje zašto su teroristi nakon zločina pokušali otići u Ukrajinu. Tko ih je tamo čekao?", dodao je. 

Dnevnik.ba

19. svibanj 2024 18:04