StoryEditor

Poznati detalji iskakanja vlaka iz tračnica pored Čapljine, evo što se dogodilo

Piše D  /  04.12.2017., 10:12h

Tom prilikom vlak je gurao stijenu ispred sebe i oštetio kolosijek u dužini od 150-160 m, a lokomotiva se otkačila od garniture, iskočila i prevrnula na bok do korita rijeke Neretve. Lokomotiva je za sobom povukla prvi vagon od garniture koji je iskočio prema lokalnoj cesti, te još tri vagona.

U trenutku pvpg izvanrednog događaja u vlaku je bilo svega 26 putnika od kojih nitko nije ozlijeđen. Svi putnici su zbrinuti i prevezeni do svojih odredišta. U nesreći je ozlijede zadobio strojovođa B.Š. koji je upućen u Klinički centar u Mostaru i nalazi se izvan životne opasnosti.

Na mjesto nesreće izašli su pripadnici policije, vatrogasci i Hitna pomoć HNŽ, a istražne radnje jutros će obaviti Tužiteljstvo HNŽ.

Željeznice FBiH su formirale komisiju za utvrđivanje detalja ovog izvanrednog događaja u skladu s Uputom o postupku za slučaj izvanrednog događaja (Uputa 79).

Stručne ekipe Željeznica FBiH sa potrebnom mehanizacijom nalaze se na mjestu nesreće u cilju uspostave odvijanja željezničkog prometa na ovoj relaciji koji je za sada u prekidu do daljnjeg.

Do konačne normalizacije, željeznički putnički promet će se odvijati do Mostara, a dalji nastavak putovanja do Čapljine bit će organiziran autobusima.

Po završetku istrage, javnost će biti detaljnije upoznata sa uzrocima i posljedicama ove željezničke nesreće u kojoj je učinjena znatna materijalna šteta.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 15:46