StoryEditor

Petar Nenadić: Normalno da nas u Splitu neće dočekati s pljeskom

Piše D  /  12.01.2018., 11:01h

Petar Nenadić (31) bit će večeras najopasniji rukometaš Srbije u susretu s našom reprezentacijom. Njegove mogućnosti jako dobro poznaju Jakov Gojun, Marko Kopljar i Stipe Mandalinić koji s njim dijele svlačionicu u njemačkom Füchseu, prenosi Večernji.hr.

To su sve moji jako dobri prijatelji. Dobro, Stipe je došao tek u studenom, s njim se najmanje poznajem. Da, u posljednje smo vrijeme puno razgovarali o toj utakmici u Splitu, ali sve je to bilo nekako u šali – rekao je Nenadić koji igra za Srbiju od 2007. godine.

Samopouzdanje nije nestalo

U pripremnom razdoblju odigrali ste pet utakmica i svih pet izgubili?

– Mene to nije zabrinulo ni najmanje. Bitnije je da su se svi koji su bili ozlijeđeni oporavili i da se nakon tih utakmica nitko nije dodatno ozlijedio. Hrvatsku ćemo dočekati spremni. Ne, nije nam poljuljano samopouzdanje nakon ovih pripremnih poraza. Dovoljno smo iskusni, imamo dovoljno velikih utakmica iza sebe i sigurno se nećemo lako predati – rekao je Nenadić.


U odnosu na početak priprema malo ste se kompletirali? – Dobro je da su u pogonu Beljanski i Šešum. Žao mi je što nam Stojković ipak neće moći pomoći. Ipak je važnije zdravlje igrača – naglasio je Nenadić.

Što očekujte od prve utakmice. Atmosfera u Splitu neće vam biti naklonjena...

– Što očekujem? Ništa. Ništa konkretno. Očekujem da odigram dobru utakmicu, ali i ostale dvije utakmice u skupini. Što se tiče atmosfere, naravno da će biti normalno da će Hrvatska imati punu podršku, da ćemo mi biti izviždani. Uostalom, tako je bilo u Beogradu 2012., ali na našu stranu. I sigurno je da se neću naljutiti na vrijeđanje iz gledališta. Trebamo se koncentrirati samo na ono na parketu, a atmosferu moramo potpuno isključiti – misli Nenadić.

Dosta mi je Njemačke

Kakve su vam šanse u postocima da pobijedite na utakmici otvaranja?

– Hoćete li iskren odgovor?

– Naravno da želimo, bez fige u džepu – odgovorio sam.

Šanse su nam najviše 20 posto.

Takav je odnos snaga u ovom trenutku.

Hrvatska je godinama u europskom vrhu, igraju kod kuće, imaju u svom rosteru trojicu igrača koji su osvojili Ligu prvaka te još niz pojedinaca koji igraju u najboljim europskim klubovima. Hrvatska nam nije najveći problem na turniru.

Mi moramo pobijediti Island ako želimo razmišljati o odlasku u drugi krug – istaknuo je Nenadić koji nakon završetka ove sezone odlazi u mađarski Veszprem.

– Dosta mi je njemačkog rukometa, a Veszprem mi je puno bliže kući – zaključio je Nenadić.

Dnevnik.ba

 

26. travanj 2024 14:56