StoryEditor

Opsežna potraga za mladićima koji su upali u Miljacku počela tek pet sati nakon nesreće

Piše D  /  13.12.2017., 05:12h

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije za Klix.ba je potvrđeno kako je poziv policiji o događaju došao nešto prije 2:30 sati. Navedeno vrijeme odgovara pozivu MUP-a prema Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Uprave civilne zaštite Sarajevske županije, koji je upućen u 2:28. Kako je potvrđeno za Klix.ba, vatrogasci su na Dolac Maltu došli u 2:47 sati.

Paralelno s dolaskom vatrogasaca, o događaju je obaviješten vrh Županijske uprave civilne zaštite koji je primio dojavu u 2:45 sati, a čije su ekipe bile na terenu oko 3:15.

Kako je potvrđeno iz Dispečerskog centra Županijske uprave civilne zaštite, obaviještene su i općinske službe, odnosno Službe civilne zaštite Novo Sarajevo i Novi Grad.

S druge strane, Gorska služba spašavanja stanica Sarajevo, odnosno 16 pripadnika koji su obučeni za spašavanje na vodi i koji intenzivno tragaju za unesrećenima, nisu aktivirani do prvih jutarnjih sati.

"Čekalo se da svane. Tijekom noći ne možete ništa raditi. Postoje mjere predostrožnosti. Ekipe su bile na terenu, ali se čekalo jutro, a problem je i vrijeme", rečeno nam je iz Dispečerskog centra.

Tiejkom noći na Dolac Malti je bilo stacionirano vatrogasno vozilo s čamcem i jednim reflektorom koji je korišten u pokušajima vizuelnog kontakta s unesrećenima. Kako nam je objašnjeno, ekipa je uz pomoć vozila pretraživala korito do mjesta "gdje je vozilo moglo prići".

Gorska služba spašavanja primila je dojavu u 7:15 sati, a njihove ekipe se u vrijeme pisanja teksta još uvijek nalaze na terenu, zajedno s drugim navedenim agencijama, uključujući i Federalnu upravu civilne zaštite.

Podsjećamo, od ranih jutarnjih sati traje potraga za dvojicom mladića koji su nestali u Miljacki. Još uvijek nema rezultata, a sve raspoložive ekipe su na terenu.

Radi se o 24-godišnjem I. F. i 28-godišnjem A. M.

Dnevnik.ba

08. svibanj 2024 20:47