StoryEditor

Obračun Kolinde i Plenkovića: Lažna obećanja i loši spinovi

Piše D  /  10.11.2017., 10:11h

Kolinda Grabar Kitarović lupila je šakom o stol. U Opatiji je održala govor od kojeg se zemlja zatresla. Neki su ga ocijenili kao državnički, drugi misle da je to prvi njezin sadržajan nastup. U HDZ-u su ogorčeni jer misle da ih je predsjednica izdala, okrenula im leđa i napala ih paušalno, prenosi HRT.

Predsjednica je Vladu napala po svim linijama, na vrlo širokoj bojišnici, dijelom čak i oštrije od Davora Bernardića i Bože Petrova. Zamjerila im je statičnost, neprovođenje reformi, iseljavanje stanovništva, pravi egzodus, tapkanje u mjestu, zaostajanje za državama koje su nas do jučer gledale sa zavišću.

Konkurentnost, meritokracija, dakle, vladavina stručnjaka, natječaji, porast zaposlenosti, demografske statistike, statistike radne i umirovljeničke populacije, sve to kod nas ide krivo, smatra predsjednica i teško je poreći utemeljenost tih ocjena. No ni ona nije učinila baš ništa na ispunjenju svojih izbornih obećanja, koja ne bi spasila državu, ali bi dala snažan impetus, poticaj promjenama na nižim razinama.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 11:30