StoryEditor

Nesreća u Zenici prilikom nelegalnog iskopavanja ugljena, jedna osoba zatrpana

Piše D  /  24.11.2017., 04:11h

Na jednom od napuštenih lokaliteta između naselja Podbrežje i aktivne industrijske deponije Rača kod Zenice danas oko 11,30 sati došlo je do nesreće u jednoj od improviziranih jama u kojima lokalno stanovništvo nelegalno iskopava ugljen.

Uslijed obrušavanja materijala u nelegalnom improviziranom kopu zatrpane su bile dvije osobe od kojih je jedna osoba uspjela se izvući, ali se prema još neslužbenim informacijama jedna osoba i dalje nalazi u jamskom kopu zatrpana urušenim materijalom, prenosi Fena.

Odmah nakon dojave o nesreći dežurne policijske službe su alarmirale ostale ekipe koje su specijalizirane za pomoć u ovakvim slučajevima. Na mjesto nesreće su pristigle ekipe spasilačke službe zeničkog rudnika i medicinske ekipe Službe hitne pomoći.

Još nema pouzdanih informacija o statusu zatrpane osobe u ovoj nesreći, a druga osoba koja se uspjela izvući iz jame je nakon ukazane medicinske pomoći na Odjelu za urgentnu medicinu Kantonalne bolnice Zenica, gdje su joj ustanovljene lakše tjelesne povrede, puštena na kućno liječenje.

Na mjestu nesreće nalazi se i dežurni kantonalni tužitelj Dževad Zahiragić te nekoliko policijskih ekipa.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 11:11