StoryEditor

Komšić odobrava Izetbegovićevo zveckanje oružjem, SDA optužuje Srbe i Hrvate

Piše D  /  19.04.2018., 03:04h

Zastupnici Demokratske fronte (DF) neće sudjelovati na sutrašnjoj hitnoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta BiH, sazvanoj na zahtjev Kluba SNSD-ovih zastupnika, potvrdio je za Vijesti.ba predsjednik DF-a Željko Komšić.

"Nemamo namjeru učestvovati u budalaštinama SNSD-a", poručio je Komšić, prenose Vijesti.ba

Podsjetimo, predsjedatelj ovog doma Mladen Bosić zakazao je sjednicu za petak u 10.00 sati, na zahtjev Kluba SNSD-ovih zastupnika.

Samo jedna točka

Predložena je samo jedna točka dnevnog reda - ratnohuškačke izjave bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u vezi s proizvodnjom oružja u tvornicama namjenske industrije na području FBiH. 

Predsjedatelj ovog kluba Staša Košarac rekao je da je neophodno da bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović dođe pred Zastupnički dom i da zastupnicima dostavi informacije o tome tko se i zašto naoružava u BiH.

Zastupnici Kluba SNSD-a traže da sjednici prisustvuju i član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić, te član Predsjedništva Dragan Čović, ali i predstavnici Ministarstva obrane BiH, kako bi iznijeli točne podatke o količini i vrsti naoružanja koje se proizvode u tvornicama namjenske industriju u FBiH.  

Podsjetimo, Izetbegović je na obljetnici stradanja bošnjačkih civila u Ahmićima iznio niz ratnohuškačkih prijetnji, te dao obećanje da se više nikada neće dogoditi da Bošnjake netko napadne, a da oni nemaju kako odgovoriti. Govorio je, između ostalog, i o proizvodnji haubica, dronova, topova... Više o tome na sljedećoj poveznici: OVDJE

SDA brani Bakira i napada Dodika i susjede

SDA smatra da je "očigledno da Bosić, kao i mnogi drugi iz grupacije Saveza za promjene, nemaju snage i hrabrosti da se odupru još jednoj provokaciji koja dolazi od Milorada Dodika".

Radi se o klasičnoj zamjeni teza svojstvenoj velikosrpskoj ideološkoj kuhinji da se drugi optužuju za ono što, u stvari, oni rade. Zato, jedino što izaziva zabrinutost jest stalno naoružavanje susjeda koje može ugroziti Aneks 1 B Daytonskog mirovnog sporazuma o ravnoteži vojnih efektiva u regiji, kao i stalne izjave i postupci Dodika kojima se napada na suverenitet BiH, prijeti njenom teritorijalnom integritetu i dovodi u pitanje mir i stabilnost, navodi se u priopćenju SDA.

SDA neće nasjesti na provokaciju

Možemo samo ponoviti da ćemo jačati našu namjensku industriju za tržište, ali i za "ne daj Bože". Ovo nije prijetnja nikome, ali je jasna poruka za sve one koji imaju nečasne namjere prema BiH. Jačanje obrambene moći države, koja je u nedavnoj prošlosti bila izložena brutalnoj agresiji, loša je vijest samo za one koji nemaju dobre namjere prema njenim stanovnicima, poručili su iz SDA.

BiH i njeni građani koji je vole nikada u budućnosti neće biti zatečeni. Bit ćemo uvijek spremni da branimo njenu cjelovitost, demokratski karakter i ravnopravnost svih naroda na cijeloj teritoriji. Srebrenica, Tomašica i brojna druga stratišta zločina i genocida nikada se više neće ponoviti, jer će to garantovati snažne institucije i svi segmenti odbrane BiH, među kojima važnu ulogu ima namjenska industrija, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

I. Crnjac / Dnevnik.ba

27. travanj 2024 06:38