StoryEditor

Jedan od najvećih trenera svih vremena vodit će Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu?

Piše D  /  19.10.2017., 10:10h

Carlo Ancelotti (59), jedan od najuspješnijih nogometnih trenera svih vremena, jedini koji je triput osvojio Ligu prvaka (dva trofeja s Milanom i jedan s Realom) te četiri puta bio u finalu, pregovara s HNS-om oko preuzimanja hrvatske reprezentacije, piše ugledna Gazzetta dello Sport.       

Priča zvuči pomalo nevjerojatno budući da je naš savez u ponedjeljak potvrdio Zlatka Dalića za izbornika u dvjema utakmicama dodatnih kvalifikacija s Grčkom. Predsjednik HNS-a, Davor Šuker, izjavio je kako zasad neće potpisivati nikakav ugovor već će se pregovarati o daljnjoj suradnji ako Dalić Hrvatsku odvede na SP.

Ako se to dogodi logično bi bilo i da dobije priliku voditi reprezentaciju u Rusiji. S druge strane, uspješni Ancelotti, koji je dosad vodio Reggianu, Parmu, Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Real i Bayern te bio prvak u Italiji, Engleskoj, Francuskoj i Njemačkoj, prije tri tjedna prvi put u 22 godine karijere dobio je otkaz usred sezone (u Bayernu) i pitanje je hoće li biti spreman ostaviti vođenje klubova te se prebaciti na reprezentaciju.

Isto tako upitno je može li HNS platiti stručnjaka takvog kalibra budući da je u Realu godišnje zarađivao 7,5 milijuna eura.  Talijani navode da se u prvim kontaktima između HNS-a i Ancelottija nije govorilo o financijama, ali da bi talijanski stručnjak bio voljan u slučaju dogovora spustiti cijenu.

Gazzetta dodaje i kako je do pregovora došlo zbog HNS-ovog uvjerenja da hrvatskoj reprezentaciji punoj odličnih igrača za veliki rezultat na SP-u nedostaje samo vrhunski trener. Hoće li Hrvatska prvi puta dobiti stranca na klupi reprezentacije doznat ćemo ubrzo jer dodatne kvalifikacije s Grčkom završavaju 12. studenog te će nakon toga biti poznato jesu li vatreni sudionici SP-a u Rusiji.  

Dnevnik.ba

 

26. travanj 2024 16:55