StoryEditor

Izraelski specijalci oslobodili dva taoca, 60 mrtvih u napadu na Rafah

Piše desk  /  12.02.2024., 09:35h

Izraelska vojska je priopćila da su oslobodili dva taoca tijekom racije koje su izvele njene specijalne jedinice u Rafahu.

Taoci su prevezeni u bolnicu Sheba u središnjem Izraelu gdje su pregledani te je ustanovljeno kako se nalaze u dobrom stanju.

Vojska je objavila da su oslobođeni 60-godišnji Fernando Simon Marman i 70-godišnji Louis Har. Izraelski ministar obrane Yoav Gallant je na X-u, bivšem Twitteru, objavio da se radilo o "impresivnoj akciji oslobađanja", dodavši da je pratio akciju iz Zapovjednog centra zajedno s premijerom Benjaminom Netanyahuom i visokim vojnim zapovjednicima.

Oba taoca su, javlja CNN, oteta iz kibuca Nir Jichak 7. listopada prilikom upada Hamasa na jug Izraela. 

Najmanje 60 osoba poginulo je u sinoćnjem izraelskom granatiranju Rafaha, grada koji se nalazi na samom jugu Pojasa Gaze i u blizini egipatske granice.

Posljednjih mjeseci Rafah je postao grad u koji se smjestila većina palestinskih izbjeglica koji su ostali bez domova nakon izraelskog bombardiranja sjevernog dijela Pojasa Gaze te se u njemu prema procjeni Ujedinjenih naroda trenutno nalazi 1.4 milijuna ljudi.

Dnevnik.ba

20. svibanj 2024 18:49