StoryEditor

Izetbegović sudjelovao u izboru "fotografije godine", pogledajte što mu se sviđa

Piše D  /  27.12.2017., 04:12h

U tijeku je glasovanje za “Najbolju fotografiju“ Anadolu Agency za 2017. godinu, a u izboru fotografija koje su obilježile godinu na izmaku sudjelovao je i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

U kategoriji "vijest" Izetbegović je odabrao fotografiju Wisama Hashlamouna pod naslovom "16-godišnje dijete simbol otpora" na kojoj je fotografiran 16-godišnji palestinski dječak Fawzi al-Junaidi s povezom na očima dok ga grupa izraelskih vojnika privodi nakon nereda koje su izazvali Palestinci u Hebronu na Zapadnoj obali odmah poslije odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa da Jeruzalem prizna kao glavni grad Izraela.

Izetbegović je kazao da se radi o fotografiji nastaloj kao odraz nasilja mnog prema onome slabijem, a čemu godinama svjedočimo kada je u pitanju regija Bliskog istoka.

"Takva jedna sila prema tom jednom dječačiću kojem su čak i oči vezali, jedna slika nasilja koje tamo traje već decenijama", rekao je Izetbegović komentirajući izabranu fotografiju.

U kategoriji "život" Izetbegović je odabrao fotografiju zabilježenu prilikom zimskog putovanja stada ovaca predvođenih pastirom koji u naručju nosi janje. U komentaru te fotografije Izetbegović je kazao da je ona suprotna prvoj jer se ne radi o nasilju već o spašavanju života i pomaganju.

Člana Predsjedništva BiH u kategoriji "sport" najviše je dojmila fotografija naslova ”festival etnosportova“ na kojoj se može vidjeti performans sportaša na konju.

Riječ je o glasovanju za najbolju fotografiju reportera AA iz cijelog svijeta, a fotografije su podijeljene u tri kategorije.

Dnevnik.ba

 

 

27. travanj 2024 00:48