StoryEditor
omalovažavajući komentari

Istražuje se slučaj vrijeđanja Republike Srpske na Facebooku

Piše desk  /  23.12.2021., 13:37h
Policijskoj upravi Doboj 21. prosinca je prijavljeno da su na "Facebook stranici javnog medijskog servisa Republike Srpske uočeni komentari kojima se vrijeđaju i grubo omalovažavaju Republika Srpska i njeni narodi".

O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje kaznenog djela povrede ugleda Republike Srpske i njenih naroda.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj poduzimaju neophodne mjere i radnje u cilju dokumentiranja navedenog predmeta, nakon čega će nadležnom Tužiteljstvu biti dostavljen Izvještaj o izvršenom kaznenom djelu protiv svih osoba koje se dovode u vezu s izvršenjem, rečeno je iz MUP-a RS.

Podsjetimo da je Narodna skupština RS ranije ove godine usvojila dopune Kaznenog zakona RS-a u kojem se zabranjuje "javno izrugivanje Republike Srpske".

Ako je ovo djelo izvršeno "na način da se RS označi kao agresorska ili genocidna tvorevina ili njeni narodi agresorskim ili genocidnim, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina", stoji u tom dokumentu.

Dnevnik.ba

19. svibanj 2024 23:38