StoryEditor
teroristički napad u moskvi

Ispitivanje terorista: Došao je u Rusiju iz Turske, obećano mu 500.000 rublja za stravičan napad

Piše desk  /  23.03.2024., 14:09h

Glavna urednica medijske grupe RT okačila je na svoj kanal na Telegramu video-snimke osumnjičenog muškarca za teroristički napad u Moskvi koji je navodno rekao zašto je počinio stravični zločin.

Jedan od osumnjičenih muškaraca priznao je navodno nakon uhićenja da je sudjelovao u terorističkom napadu na koncertnu dvoranu u kojem je stradalo najmanje 115 ljudi, a ozlijeđeno je preko 100, prenosi Telegraf.rs.

Na snimci se vidi muškarac kako sav drhti dok priča šta je uradio.

Kako je rekao, iz Turske je stigao 4. ožujka i dobio je naređenje da pobije sve prisutne na koncertu, a da će za to dobiti 500.000 rublja. Pola novca mu je odmah prebačeno na račun, a onda je imao obuku. Tvrdi da su ga kontaktirali preko Telegrama i da ne zna tko mu je dao oružje.

U kontakt s njim je došao preko posrednika, a za sebe kaže da ima 26 godina.

Na Telegramu se navodno pojaviola snimaka ispitivanja i drugog osumnjičenog za napad.

Podsjetimo, Federalna služba bezbjednosti Rusije priopćila je danas nakon uhićenja da je četvorica osumnjičenih terorista, nakon napada koji su sinoć izveli u koncetrnoj dvorani Crocus City u Moskvi, imala namjeru da pređe granicu Rusije i Ukrajine i da su imali kontakte na ukrajinskoj strani.

Napad se dogodio u 18 sati kada su najmanje tri osobe u maskirnim uniformama upale u Crocus City u kom se u tom trenutku, između ostalog, održavao koncert popularne ruske grupe "Picnic".

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 04:32