StoryEditor

DJELATNICI KŠC „DON BOSCO“ iz Žepča proslavili dan učitelja

Piše D  /  07.10.2017., 01:10h

Pedesetak učitelja Katoličko školskog centra „Don Bosco“ iz Žepča na čelu s ravnateljem don Milanom Ivančevićem, salezijancem proslavili su u četvrtak, 5. listopada 2017. svoj Dan učitelja boraveći u župi sv. Marka evanđeliste na Plehanu u Bosanskoj Posavini. Bilo je to njihovo svojevrsno mini studijsko putovanje koje je uz formativno duhovni program bio prožet rekreativnim aktivnostima.

Goste je kao domaćin na početku pozdravio domaći gvardijan fra Anto Tomas, koji ih je poslije upoznao s djelovanjem franjevaca koji žive u tom samostanu. Nakon što se svatko od učitelja kratko predstavili ravnatelj don Milan predstavili su i svoje nove djelatnike među kojima su bili i bivši učenivi toga Centra.

U formativnom dijelu programa don Mihovil Kurkut, salezijanac u svom je izlaganju na temelju primjera sv. Franju promišljao koliko okoliš utječe na čovjeka. Posvjestio je i koliko je njihov utemeljitelj don Bosco posvećivao pažnje okolišu da on bude čist, pozitivan, ispunjen vrijednostima. Učitelji su o tome promišljali u radu po skupinama gdje su progovorili i o svom zajedništvu i posvjestili važnost svoga poziva pred današnjim brojnim izazovima. Sudjelovali su potom i na Svetoj misi u plehanskoj kapeli sv. Ivana Krstitelja gdje su imali priliku za ispovijed.

Lijep i sunčan dan omogućio im je da dio svoga programa provedu i u razgledavanju prirodnih ljepota, koje su vidljive unatoč tome što je Plehan i cijeli taj kraj pust, a tragovi rata još uvijek vidljivi na porušenim kućama i zaraslim putovima.

Oduševljeni prirodnim ljepotama i gostoljubivošću domaćih franjevaca, kojih je na Plehanu trenutno petorica, družili su se s njima uz zajednički ručak.

Na odlasku u popodnevnim satima gosti iz Žepča posjetili su i Derventu. Javlja kta

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 08:25