StoryEditor

Devetnaest godina za bombaški napad u Banoj Luci

Piše D  /  03.04.2018., 07:04h

Banjalučki Okružni sud osudio je Nenada Berića /37/ i Aleksandra Savića /32/ iz Banjaluke na ukupnu kaznu zatvora od 19 godina za bombaški napad na banjalučkog profesora Spasu Šakotu /60/.

Berić je osuđen na deset, a Savić na devet godina zatvora.

Prema optužnici, Berić je planirao ubojstvo Šakote, a Savić je optužen za pokušaj ubojstva, jer je postavio bombe na kotače profesorovog automobila, prenosi Srna.

U presudi se navodi i da je Berić obvezan Šakoti vratiti 30.000 KM koliko mu je uzeo da bi sredio oslobađanje u postupku koji je protiv profesora vođen, a koji je okončan tako što je Šakota osuđen na šest mjeseci zatvora za zadovoljavanje strasti pred učenicima.

Berić i Savić su se u sporazumu o priznanju krivnje koji su potpisali sa republičkim javnim tužiteljstvom, a koje je prihvatio sud, obvezali da će izmiriti svu štetu koja je nastala 3. listopada prošle godine oko 10.30 sati eksplozijom bombi na parkingu zgrade kod Rebrovačkog mosta u Banjoj Luci.

Tom prilikom povrijeđen je Šakota i još jedno lice, a nastala je i znatna materijalna šteta na automobilima koji su bili parkirani pored Šakotinog automobila te na stambenoj zgradi ispred koje se desila eksplozija.

Osuđenima je produljen pritvor do pravosnažnosti presude.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 02:18