StoryEditor
ministar obrane rh

Anušić: "DP je rekao da je SDSS neprihvatljiv i oni neće reterirati, što je okej. Poruka birača pokazuje jasnu volju da se vlada upravo tako složi"

Piše desk  /  29.04.2024., 14:40h

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovat će na svečanosti obilježavanja 33. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade "Kune" u Novoj Gradiški. Tom prilikom dao je izjavu u vezi s aktualnim pregovorima.

U svojoj izjavi ministar Anušić osvrnuo se na pregovore HDZ-a i DP-a. "Razgovori teku kako smo i planirali, razgovarali smo dva ili tri puta, svakodnevno smo u komunikaciji, večeras ćemo imati još jedan sastanak i mislim da ćemo vrlo, vrlo brzo imati prijedlog za konstituiranje. HDZ će brzo sastaviti Vladu."

"DP je rekao da je SDSS neprihvatljiv i oni neće reterirati, što je okej. Poruka birača pokazuje jasnu volju da se vlada upravo tako složi", kazao je Anušić. "Naravno da DP mora razgovarati s drugim opcijama, ako nađu zajednički cilj, okej, ali mislim da su DP i SDP po meni u ovom trenutku nespojivi", dodao je za N1.

Uvjereni da će usuglasiti pitanja

Podsjetimo, ministar branitelja Tomo Medved (HDZ)  potvrdio je u nedjelju u Splitu da se u ponedjeljak nastavljaju razgovori s Domovinskim pokretom, ocijenivši da su dosad bili izrazito konstruktivni i otvoreni.

U nastavku razgovora očekuju konkretne stavove s obzirom na to da je Domovinski pokret preko vikenda imao radne sastanke, rekao na obljetnici osnutka 4. gardijske brigade.

Uvjeren je da će sljedećeg tjedna dogovoriti i usuglasiti sva pitanja vezano za većinu, odnosno za sastavljanje nove vlade. Čelnik SDP-a Peđa Grbin također je potvrdio medijima da se u ponedjeljak sastaju s Domovinskim pokretom.

Dnevnik.ba

16. svibanj 2024 12:25