StoryEditor
Nathalie Rayes

Američka veleposlanica isprobava hrvatska tradiconalna jela, evo koja su je oduševila

Piše desk  /  22.04.2024., 11:53h

Američka veleposlanica Nathalie Rayes ustraje u isprobavanju tradicionalnih hrvatskih specijaliteta. Ovoga puta je jela tripice o kojima je otkrila da ih voli od djetinjstva, a sarma joj se poprilično svidjela.

"Istraživanje tradicionalnih hrvatskih okusa, ovaj put u Zagrebu! Nisam mogla birati između tripica i sarme, pa sam morala oboje. Tripice me podsjećaju na djetinjstvo i želite pojesti punu žlicu, a sarma je kao stvorena za naglo zahlađenje. Što ti preferiraš?", napisala je američka veleposlanica. Američka veleposlanica Nathalie Rayes nedavno je probala janjetinu u kombinaciji s mladim lukom u Slunju.

Naime, Rayes je odlučila poslušati sugestiju pratitelja, a svoju reakciju na hrvatski specijalitet je podijelila na X-u. "Puno vas mi je sugeriralo da probam janjetinu. I jesam, ovdje u Slunju i bilo je apsolutno ukusno. Nije ni čudo što je jelo tako popularno", piše uz video u kojemu se vidjelo kako jede janjetinu. Osim janjetine, tripica i sarme pohvalila se da je kušala i tradicionalno hrvatsko jelo štrukle.

"Meso se ovoga jutro pripremalo tri sata, tako su mi rekli. Kazali su mi i da janjetinu jedem rukama, tako da i hoću. Čiste su", kazuje veleposlanica u videu, nakon čega je pokazala koliko ju je meso oduševilo. "Wow", rekla je oduševljeno. "Tako je fino, otapa se u ustima. Tako sam sretna što sam probala ovo", poručila je za kraj na videu snimljenom u Slunju.

‘Počašćena sam‘

Podsjetimo, nova američka veleposlanica u Hrvatskoj Nathalie Rayes na dužnost je prisegnula početkom 2024. godine, a tada je rekla da je sretna zbog svoje nove funkcije. "Počašćena sam jer sam potvrđena za veleposlanicu u Hrvatskoj. Izrazila bih iskrenu zahvalnost administraciji predsjednika Joea Bidena...", kazala je.

Prisjetimo se, Rayes je diplomirala sociologiju te međunarodne odnose i obrazovanje na Sveučilištu u Kaliforniji (UCLA). Autorica je brojnih publikacija. Govori španjolski i konverzacijski arapski. Suprug joj je Tarek Samad, znanstvenik i istraživač koji se bavi degenerativnim bolestima i bolestima mozga te maju dva sina.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 13:52