StoryEditor
SJEKIROM UBIO SUPRUGU

Gradačac ponovo zavijen u crno: Novi slučaj femicida ni godinu nakon ubojstva Nizame Hećimović

Piše desk  /  09.05.2024., 08:17h

Ni godinu dana nakon stravičnog zločina kada je Nermin Sulejmanović svirepo ubio Nizamu Hećimović, u Gradačcu se dogodio novi slučaj femicida.

Kako je "Avaz" objavio, Refik Mujedinović je sjekirom ubio svoju suprugu u Gradačcu, a onda izvršio samoubojstvo u Srebreniku.

Cijela Bosna i Hercegovina i regija su bili šokirani zločinom monstruma Sulejmanovića. Nije prošla ni godina dana, a bh. gradić ponovo je u centru pažnje zbog femicida.

Kako saznaje portal "Avaza" sinoć je ubijena Halida Mujedinović, a tijelo je pronašla njena kćerka, koja je sve i prijavila policiji.

- Na mjesto događaja odmah po prijavi, upućena je patrola policije PS Gradačac koja je potvrdila navode prijave, te osiguravaju mjesto događaja. Dolaskom dežurne ekipe SHMP Doma zdravlja Gradačac i liječnika mrtvozornika na licu mjesta konstatirana je smrt H.M. O događaju je obaviještena dežurna tužiteljica KTTK-a, koja je izašla na mjesto događaja, te rukovodi uviđajem, a uviđaj i druge istražne radnje vrše istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TŽ-a - priopćeno je sinoć iz Uprave policije MUP-a TŽ.

Podsjetimo, Nermin Sulejmanović je 11. kolovoza prošle godine svirepo ubio Nizamu Hećimović. U svom krvavom pohodu ubio je još dva muškarca. Oca i sina, turske državljane, Denisa i Ondera Cengiza.

Također, ranio je još tri osobe, a nakon kraćeg bijega izvršio samoubojstvo.

On je ubio Nizamu tako što joj je pucao iz pištolja u čelo, a činjenica da je sve to emitirao na Instagramu uživo, dodatno je zaprepastilo javnost.

Nizama je prijavljivala nevjenčanog supruga zbog nasilja, ali mu Općinski sud u Gradačcu nije izrekao zabranu prilaska.

Dnevnik.ba

19. svibanj 2024 10:30