StoryEditor
rat u ukrajini

Žestok ruski napad na istočnu Ukrajinu, 41 osoba poginula 180 ranjeno; Zelenski: "Ruski ološ će odgovarati za ovaj napad"

Piše desk  /  03.09.2024., 14:12h

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je da je najmanje 41 osoba ubijena u ruskom napadu na grad Poltavu, u istočnom dijelu Ukrajine.

Kako je objavio ukrajinski predsjednik, još 180 osoba je ozlijeđeno u jednom od najvećih ruskih napada u posljednjem periodu.

Prema informacijama ukrajinskih medija, Rusija je na Poltavu ispalila dvije balističke rakete. Pogođeni su edukacioni i medicinski centar u ovom gradu.

Zelenski: Ruski ološ će odgovarati za ovaj napad

"Ruski ološ će definitivno odgovarati za ovaj napad", objavio je Zelenski na Telegramu. 

Zatražio je od Zapada više oružja za protuzračnu obranu, a još jednom je zatražio i da im se dopusti da zapadno oružje koriste za gađanje ciljeva unutar Rusije. 

“Stalno govorimo svima u svijetu koji imaju moć zaustaviti ovaj teror: sustavi protuzračne obrane i projektili potrebni su u Ukrajini, a ne u nekom skladištu", rekao je Zelenski.

“Dalekometni udari koji nas mogu zaštititi od ruskog terora potrebni su sada, a ne neko vrijeme kasnije. Nažalost, svaki dan kašnjenja znači gubitak života", dodao je.

Iz ministarstva obrane kažu da su naredili evakuaciju, ali da su rakete bilo toliko brze da veći broj građana nije stigao otići na sigurno prije udara. Sumnja se da se još žrtava nalazi pod ruševinama pogođenih objekata, a oko 25 osoba je dosada spašeno.

Dnevnik.ba

13. rujan 2024 18:00