StoryEditor
SRPSKA ČLANICA PREDSJEDNIŠTVA BiH

Željka Cvijanović: Bošnjačkim političarima smeta sve što ima veze sa Srbima, pa tako i mrtvi ljudi

Piše Desk  /  20.07.2024., 09:48h

"Međunarodni predstavnici ovdje su im čitav niz godina, evo sad već i desetljeće, davali krila u promociji takve priče", rekla je Cvijanović za Glas Srpske.

Željka Cvijanović, srpska članica Predsjedništva BiH, izjavila je u intervjuu za Glas Srpske da bošnjačkim političkim predstavnicima "smeta sve što ima veze sa Srbima, sve što je srpsko, pa im tako smetaju i mrtvi ljudi". 

"Njima smeta sve što ima veze sa Srbima, sve što je srpsko pa im tako smetaju i mrtvi ljudi, odnosno žrtve rata i nastoje na svaki mogući način da održe svoju priču da u BiH postoje žrtve samo na jednoj strani. Nažalost, i međunarodni predstavnici ovdje su im čitav niz godina, evo sad već i desetljeće, davali krila u promociji takve priče", rekla je Cvijanović za Glas Srpske.

"Bolesne izjave Emira Suljagića, u Podrinju stradalo više od tri tisuće Srba"  

Srpska članica Predsjedništva BiH kazala je da "sada imamo sve te bolesne izjave", te da ju je posebno, kao čovjeka, zabrinula prijetnja koju je uputio Emir Suljagić, ravnatelj Memorijalnog centra Srebrenica u Potočarima. 

"Rekao da je netko ‘pakleno platiti‘.  Ako tako nešto kažete, onda zaista morate da razmišljate da li to znači da vam je život ugrožen. Druga stvar je da je u Podrinju stradalo više od 3.000 Srba, da imate tamo desetine i desetine ubijene srpske djece i da se njihova imena nalaze na spomenicima. Onda se zgrozite kada imate nekoga tko je oportun prema ideji da se neki stranac poklonio tim žrtvama. Pri tome, oni ne biraju sredstva, napadaju svakoga i to na vrlo organiziran način", kazala je. 

"Ako se bilo tko ponaša na način koji im ne odgovara, onda nema ni civilizacije ni tolerancije" 

Ako se bilo tko ponaša na način koji njima ne odgovara, dodaje Cvijanović, onda tu nema ni civilizacije, ni tolerancije, ni demokracije, nema ničega, onda svi navale i vidjeli ste to i u nekim reakcijama koje su dolazile iz raznih udruženja, pa konačno i samog Suljagića.

"Ali evo, on je ovaj put našao metu, Europsku uniju i bilo bi mi čudno, recimo, da možda ima neke aspiracije da postane ambasador u nekoj od država članica Europske unije. Mislim da ne bi bio kompetentan da bude ambasador. Sam je sebe diskvalificirao", kazala je Željka Cvijanović. 

Dnevnik.ba 

08. rujan 2024 02:12