StoryEditor

Zelenski se danas sastaje s Trumpom

Piše desk  /  27.09.2024., 08:48h

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump sastat će se u petak s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim nakon što ga je kritizirao tijekom kampanje i izrazio sumnju da američki saveznik može pobijediti u ratu s Rusijom.

Trump je u četvrtak rekao da će se sastati u Trump Toweru na Manhattanu. Iako su Trump i Zelenski razgovarali telefonom u srpnju, ovo će biti njihov prvi osobni sastanak od Trampovog mandata 2017-2021.

Zelenski, koji boravi u Sjedinjenim Državama na Generalnoj skupštini UN-a, sastao se u četvrtak s demokratskim predsjednikom Joeom Bidenom i potpredsjednicom Kamalom Harris, demokratskom predsjedničkom kandidatkinjom na izborima 5. studenog.

Dok je ukrajinski lider boravio u Washingtonu, Biden je najavio novi paket vojne pomoći od više od osam milijardi dolara, dok je Harris ponovo potvrdila svoju podršku Kijevu i, u prikrivenom udaru na Trumpa, optužila ga da se nije zauzeo za istočnoeuropskog saveznika.

Prije odlaska iz Kijeva, Zelenski je izrazio namjeru da Bidenu, Harris i Trumpu predstavi svoj "plan pobjede" za poraz Rusije. Ali među njegovim neizrečenim ciljevima u petak će vjerojatno biti popravak odnosa s Trumpom koji je povremeno bio kritičan prema Zelenskom.

Dnevnik.ba

27. rujan 2024 08:49