StoryEditor

Zbog džihadizma na Bliskom Istoku i agresije na Ukrajinu povišene mjere osiguranja u OSBiH

Piše desk  /  02.10.2024., 13:59h

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez zapovjedio je da se uvedu povišene mjere osiguranja za objekte zapovjedništva, postrojbi, objekata i skladišta naoružanja i streljiva u sastavu Oružanih snaga BiH.

- Nažalost, svjedočimo eskalaciji ratnih degađanja na Bliskom Istoku i u Ukrajini.

S tim u vezi, potencijalnim refleksijama na Bosnu i Hercegovinu, naredio sam da se uvedu povišene mjere osiguranja za objekte zapovjedništva, postrojbi, objekata i skladišta naoružanja i streljiva u sastavu Oružanih snaga BiH u cilju zaštite personalna, objekata i materijalnih sredstava Ministarstva obrane BiH i Oružanih snaga BiH - objavio je Helez na Facebooku. 

Istaknuo je kako su mjere preventivnog karaktera i bit će na snazi do daljnjeg.

- Građani u Bosni i Hercegovini ne trebaju strahovati, sigurnosna situacija u našoj zemlji je stabilna i nema nikakvih informacija ni naznaka da će doći do njenog narušavanja.

Povišene mjere osiguranja se isključivo odnose na vojne objekte - navodi se u objavi ministra obrane BiH Zukana Heleza na Facebooku. 

Inače, već godinu dana traje borba Izraela protiv različitih džihadističkih i terorističkih skupina koje podržava Iran na Bliskom Istoku a u novu fazu je ušala i agresija Rusije na Ukrajinu.

Dnevnik.ba

02. listopad 2024 14:00