StoryEditor
kultura

Završeno dosad najuspješnije izdanje Festivala kulture ‘Slovo Gorčina‘

Piše fena  /  29.07.2024., 19:41h

Završeno je 53. izdanje Festivala kulture "Slovo Gorčina" koji je ove godine u Stolac donio bogat program s ukupno 20 sadržaja na tri lokacije.

Festival se održavao od 26. do 28. srpnja u Stocu, a okupio je značajne pojedince iz oblasti umjetnosti iz devet zemalja.

Treći dan festivala započeo je inspirativnim razgovorom s Lucom Kozinom, dobitnicom nagrade Mak Dizdar za 2023. godinu, o njenoj knjizi "Žena duh i njena soba". Ira Skopljak-Viteškić predstavila je svoju izložbu “Aveti”, dok je emotivni In memoriam program posvećen Hadžemu Hajdareviću održan u festivalskom centru Šipad.

Popodnevni program obuhvatio je promociju knjige “Praktikum govornog jezika” Jasminke Šipke i književni razgovor s Draganom Mladenović. Večer je završila pjesničkim performansom Mostarskog teatra mladih i Jovice Letića, te za kraj književnim programom s Andrejom Nikolaidisom.

Festival kulture Slovo Gorčina iz godine u godinu umjetnički, produkcijski, tehnički napreduje i sazrijeva. Ovogodišnje izdanje je bilo sadržajno i strukturalno cjelovito, ali prije svega inspirativno i nadahnjujuće.

Festival je imao izrazito međunarodni karakter, jer su u svim programima sudjelovali umjetnici iz 9 europskih zemalja.

Upravni i Organizacioni odbor Festivala kulture “Slovo Gorčina” nastavlja s kontinuiranim radom i pripremama za nove prijateljske susrete i kolaboracije.

Dnevnik.ba

16. rujan 2024 21:04