StoryEditor

Zaharova ismijavala Bidena nakon posljednjeg gafa: "Imamo proruskog kandidata u SAD-u"

Piše desk  /  13.07.2024., 09:13h

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova osvrnula se na situaciju u SAD-u i novu grešku koju je napravio američki predsjednik Joe Biden nazvavši ukrajinskog predsjednika imenom najvećeg protivnika - Vladimira Putina.

Zaharova se, baš poput mnogih svjetskih dužnosnika, osvrnula na ovu situaciju te je ironično poručila kako je Biden proruski kandidat na izborima u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Čini mi se da se notorno rusko miješanje u američke izbore više ne može sakriti. Postoji proruski kandidat kojeg kontrolira ‘ruka Kremlja‘. Čekamo histeriju Hillary Clinton o ‘napadu na američku demokraciju‘ i izvještaj State Departmenta o razotkrivanju zavjere ‘domaćih terorista", poručila je Zaharova.

Podsjetimo, Biden je tijekom samita NATO-a u Washingtonu okupio sve lidere alijanse na zajedničkoj press konferenciji, a na kojoj je govorio o nastavku pomoći Ukrajini.

U trenutku kada je trebao najaviti govor predsjednika Zelenskog, Biden je rekao "predsjednik Putin".

Osim tog, Biden je na press konferenciji imao još jedan gaf u kojem je svoju potpredsjednicu Kamalu Harris nazvao "potpredsjednica Trump."

Dnevnik.ba

03. rujan 2024 16:12