Budući da cijene hrane, osoblja i energije i dalje vrtoglavo rastu, vlasnik restorana “Cedric’s” naplaćuje ulaz u restoran od tri eura:
“Stalno kupujem i naručujem robu i u “ kontaku” sam s cijenama i primjećujem kako sada rastu svakim danom”, objašnjava vlasnik Horst Ingendorn u intervjuu za WDR.
“A onda sam u nekom trenutku povukao ‘ručnu’ i rekao da sada moramo nešto učiniti.”
Nije želio mijenjati cjenovnik, želio je povećati cijenu pića poput vode, ali to nije baš popularno, pa je “odlučio dodati tri eura”, rekao je Ingendorn za WDR, prenosi Fenix magazin.
Čini se da su posjetitelji restorana opušteni oko ulaznice od tri eura:
“Gosti s kojima sam razgovarao to razumiju. I mislim da je ta otvorenost ili iskrenost u prenošenju toga na taj način zapravo prilično dobro prihvaćena”, objašnjava.
Dnevnik.ba