StoryEditor
Potpredsjednik Vlade Srbije

Vulin u Moskvi o jačanju suradnje sigurnosnih službi Srbije i Rusije

Piše fena  /  16.10.2024., 15:41h

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Moskvi sa šefom ruske obavještajne službe Sergejom Nariškinom o daljem unapređenju i jačanju suradnje sigurnosnih službi Srbije i Rusije.

Kako je priopćeno iz srbijanske Vlade, tom prigodom Nariškin je istaknuo Vulinov "utjecaj na razvoj odnosa srpskih i ruskih službi" dok je bio na funkcijama ministra obrane, unutarnjih poslova i direktora sigurnosno informativne agencije.

Vulin je u više navrata boravio u službenom posjetu Moskvi nakon ruske agresije na Ukrajinu a ruski predsjednik Vladimir Putin odlikovao ga je u siječnju ordenom ruske sigurnosne službe.

Tijekom posjeta Moskvi Vulin će prisustvovati prijemu u veleposlanstvu Srbije povodom obilježavanja 80. obljetnice oslobođenja Beograda, priopćeno je iz srbijanske Vlade.

Sjedinjene Američke Države stavile su Vulina na listu osoba koje su pod sankcijama američke administracije, a zbog "umiješanosti u transnacionalni organizirani kriminal, ilegalne operacije u vezi s narkoticima i zlouporabe javne funkcije".

Pored toga, američke vlasti tvrde da je Vulin zloporabio javnu funkciju te pomagao trgovcu oružjem Slobodanu Tešiću kako bi se njegove "ilegalne pošiljke oružja transportirale preko granica Srbije, a Rusiji osiguravao "platformu za dalji, zlonamjerni utjecaj u regiji".

Srbija je jedna od retkih zemalja u Europi koja se odbija pridružiti međunarodnim sankcijama Rusiji nakon njezine invazije na Ukrajinu.

Dnevnik.ba

16. listopad 2024 15:42