StoryEditor
srpski predsjednik

Vučiću režimska novinarka postavila pitanje o Hrvatima koje je jedva čekao

Piše desk  /  11.08.2024., 13:36h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održao je presicu na kojoj je rekao da događaji nakon skupa na beogradskim Terazijama protiv kopanja litija nisu bili doprinos demokraciji, već izvrgavanje ruglu i nasilje manjine nad većinom.

No trebalo mu je tek deset minuta da počne spominjati - Zagreb. 

"Razumijem oduševljenje u Prištini, fascinaciju i prijetnje...", rekao je Vučić. Spomenuo je regionalne medije i čitao, po njemu, sporne naslove o prosvjedu i kopanju litija u Srbiji. U tom kontekstu spomenuo je i Zagreb. 

Da sve ne ostane na ovome pobrinula se, kao što je to obično slučaj, Vučićeva režimska "novinarka" s TV Pinka.

Ona je postavila ovakvo pitanje: "Ako pogledamo tekstove u hrvatskim medijima, možemo da zaključimo da su se oni nekako najviše radovali, ovaj, sinoćnjim neredima. Da li mislite, ajde da kažem, da je prikladno da se jedna susjedna zemlja toliko raduje i priželjkuje građanski rat?"

Vučić je, kao i obično, ovakvo pitanje s radošću dočekao.

"Da vam kažem... Ja sam od vladike Sergeja zapamtio jednu rečenicu koju je rekao: ‘Dokle god oni razapinju Vučića na krst, ja znam da on nešto dobro radi za srpski narod.‘ Misleći na Hrvate. Ja da vam kažem, dok sam im ja jedina tema i meta, i nitko drugi, ja sam pomalo zadovoljan. Onoga dana kada to ne budem bio, zapitat ću se gdje sam počeo da griješim toliko mnogo da više ništa za srpski narod ne činim da me više ni Hrvati ne spominju. Ne govorim o njihovom narodu, već govorim o njihovim službenim i manje službenim medijima. Kojima upravljaju službe ili onaj tajkun Šolak, potpuno isto dođe."

Dnevnik.ba

13. rujan 2024 21:38