StoryEditor

Vučić: Ne želim ratovati s Bošnjacima, dat ću sve od sebe da to izbjegnemo

Piše desk  /  12.07.2024., 13:15h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se obratio javnosti, a u svom obraćanju je poručio kako "ne želi ratovati s Bošnjacima", te da "neće dozvoliti uvlačenje Srbije u konflikt".

 

Rekao je kako se Srbija suočava s brojnim političkim izazovima za koje smatra da ih nije stvorila i da nije odgovorna.  Govorio je i o "moralnom sakaćenju Srbije", osvrnuvši se na to da ga optužuju da je Putinov potrčko, te, kako kaže, da ga lažno optužuju da želi rat i da je u Srbiji na djelu diktatura.

- Nemojte smetnuti s uma, pogledajte kako funcioniraju glavni mediji u Sarajevu, Podgorici, Zagrebu i Prištinu. Što god ja izgovorio, bit će da sam poludio, ljutito objašnjavao i pobjesnio. Stavit će da su mi klempave uši… Ja jesam ružan čovjek, ali mi uši nisu klempave. Prikrivaju naše ekonomske ideje, to kriju, ali pričaju o velikosrpskim projektima - kazao je.

Potom se osvrnuo i na Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. 

- Baš kao što sam govorio i ranije, kao što je i Konaković potvrdio. A što je to što mislite da implementirate? Nestanak RS? Nestanak Srbije i uvlačenje u sukob s NATO-om? A onda govorite o sličnostima devedesetih i danas, kao da netko želi kazati da ćemo mi nekoga napastio - rekao je Vučić.

- Fini ljudi su Žene u Crnom, Nenad Čanak i slični, a ja sam zlikovac? Ja 12 godina slušam kako sam nekoga ubijao snajperom oko Sarajeva, a snajper nisam držao u životu u ruci. 12 godina ih pitam zašto lažu i zašto ponavljaju jedno te isto? - dodao je Vučič.

- Evo ja otvoreno kažem, mi nećemo ratovati protiv vas. Nećemo ratovati protiv Bošnjaka. To je moja poruka. Sve od sebe ćemo dati da to izbjegnemo, nećemo nasjesti na provokacije - naglasio je Vučić.

Dnevnik.ba

07. rujan 2024 05:28