StoryEditor

Veleposlanstvo SAD-a protiv HDZ-ovog prijedloga o isplati plaća u gotovini: Očigledno nastojanje da se izbjegne provedba sankcija

Piše Desk  /  22.05.2024., 19:01h

Podrška ovakvim aktivnostima i sankcioniranim subjektima povlači za sobom potencijalne posljedice. Sjedinjene Države će koristiti sve raspoložive provedbene mehanizme za podršku režimu sankcija SAD-a i prevenciju koruptivnih, destabilizirajućih ili antidejtonskih aktivnosti - navodi se u objavi Veleposlanstva SAD-a.

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini oglasio se danas povodom inicijative poslanika HDZ-a BiH Predraga Kožula koji je jučer iznio prijedlog izmjena Zakona o financiranju institucija BiH kojima bi se omogućila isplata plaća zaposlenima u institucijama na državnom nivou u gotovini. Ovakve izmjene koje su slične izmjenama i dopunama Zakona o radu RS koje je Narodna skupština RS usvojila 18. travnja predstavljaju očigledno nastojanje da se izbjegne provedba sankcija, stav je Veleposlanstva. 

- Kao što je vršilac dužnosti pomoćnika ministra financija SAD Morris istaklnula tijekom svoje martovske posjete, Sjedinjene Države pomno prate takve aktivnosti. Podrška ovakvim aktivnostima i sankcioniranim subjektima povlači za sobom potencijalne posljedice. Sjedinjene Države će koristiti sve raspoložive provedbene mehanizme za podršku režimu sankcija SAD-a i prevenciju koruptivnih, destabilizirajućih ili antidejtonskih aktivnosti - navodi se u objavi Veleposlanstva SAD-a. 

Dnevnik.ba  

03. rujan 2024 23:05