StoryEditor

Uskoro nova knjiga mostarskog autora Domagoja Zelenike

Piše desk  /  03.09.2024., 16:03h

Mostarski književnik Domagoj Zelenika, javnosti već poznat po romanima "Izabrani" i "Umrijet ćeš na jesen", uskoro će objaviti svoju treću knjigu simboličnog naziva, "Mama bi plakala da zna".

Zelenika je svoj književni put započeo prije četiri godine kada je svojim prvijencem "Izabrani" dobio pozitivne kritike i publiku, a djelo mu je donijelo i nagradu za umjetničko djelo. Njegov drugi roman, "Umrijet ćeš na jesen", dodatno je učvrstio njegovu poziciju na književnoj sceni, provodeći čak devet tjedana na listi najprodavanijih naslova, od čega tri tjedna na prestižnom prvom mjestu.

Zelenikin uspjeh nije prošao nezapaženo ni među književnim stručnjacima. Njegov stil pisanja, koji je profesorica Isidora Vujošević nazvala jedinstvenim i originalnim, uspio je privući velik broj mladih čitatelja, vraćajući književnost među novu generaciju. Osim što je zadržao svoj prepoznatljivi stil, Zelenika je kroz svoje romane uspio izgraditi status regionalne književne zvijezde, čije stvaralaštvo vrijedi pratiti.

Njegova nova knjiga, "Mama bi plakala da zna", naišla je na visoka očekivanja publike i veliko iščekivanje. S obzirom na uspjeh prethodnih naslova, očekuje se da će i ovo djelo privući veliku pažnju čitatelja te potvrditi Zelenikin status jednog od najvažnijih mladih autora u regiji. Uskoro donosimo i više detalja o samom sadržaju knjige.

Dnevnik.ba

16. rujan 2024 11:25