StoryEditor
uhićen na granici

Uhićen organizator ubojstva djevojčice Vanje, pokušao je pobjeći u Tursku

Piše desk  /  06.12.2023., 10:10h

Policija Sjeverne Makedonije je sazvala izvanrednu konferenciju nakon što je objavljeno da je uhićen glavni osumnjičenik u slučaju otmice i ubojstva četrnaestogodišnje Vanje Đ., kao i ubojstva frizera Pančea Živkovskog.

Za organizaciju otmice sumnjiči se Ljupčo Palevski Palčo, koji je i uhićen u četvrtak na granici s Turskom.

Te navodi potvrdio je i ministar unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski.

Spasovski ga je opisao kao kreatora, organizatora i izvršitelja zločina. Dodao je da je Palčo na "crvenoj listi", a podaci o njegovoj lokaciji dobiveni su operativno-obavještajnim putem, prenosi Skopje1.

On je bio posljednja karika ovog stravičnog čina koja je nedostajala, rekao je Spasovski. Istaknuo je da je podnesena i kaznena prijava.

"Kaznena prijava sastavljena je na više od stotinu stranica s dokazima i predana je državnom odvjetništvu. Optuženo je pet osoba, od kojih jedna za otmicu i ubojstvo, tri za otmicu i sudjelovanje u ubojstvu, a jedna za pomaganje u otmici, pokazuju dokazi koje je prikupila policija. Predmet je u punoj nadležnosti PSO-a", istaknuo je Spasovski. 

Pronađena dva oružja

Ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski potvrdio je da su na području Skoplja pronađena dva oružja koja se smatraju dijelom istrage o otmici i ubojstvu Vanje Đ. Međutim, zasad nije poznato kome je oružje pripadalo. Ministar je također iznio detalje bijega Palča, navodeći da je uhićen u taksiju na autocesti dok je pokušavao putovati prema Istanbulu, ali je na kraju odustao od toga.

Vanjin otac Aleksandar Đ. priveden je i Tužiteljstvo ga sumnjiči kao sudionika u slučaju njezina ubojstva. On je priveden na sud nakon provedenog dana u policijskoj postaji te je saslušan u Tužiteljstvu.

Otac se sumnjiči da je dao informacije o vremenu i mjestu kada će Vanja biti sama, a potom je od majke zatražio novac. No, prema izjavi ministra Olivera Spasovskog, situacija je izmakla kontroli, te je prvoosumnjičeni Ljupčo Palevski iz vatrenog oružja ubio djevojčicu.

Dnevnik.ba

15. rujan 2024 10:56